Ikona Facebook
Strona główna > Kuchnia molekularna - spróbujecie?

Kuchnia molekularna - spróbujecie?
15.05.2015

Kuchnia molekularna nieustannie wzbudza ogromne emocje. To nowy trend w światowej gastronomii. Liczba sympatyków gotowych podjąć próbę opanowania tej nowej sztuki przyrządzania potraw, sukcesywnie wzrasta. Kuchnia molekularna stawia sobie za cel osiągnięcie idealnego, czystego i doskonałego smaku potraw, serwowanych w zaskakujących formach, jednakże przy użyciu wyłącznie świeżych i naturalnych składników.
Autorzy Jean Bos i Robert Harna ujawniają tajniki gastronomii molekularnej, dzielą się swoją wiedzą i wieloletnim doświadczeniem. Wszystko, co powinieneś wiedzieć na początku swojej drogi z kuchnią molekularną.
Publikacja omawia historię i najważniejsze nazwiska kuchni molekularnej, podaje szczegółowo rozpisane techniki, tabele użycia produktów oraz tabele temperatur. Ponadto zawiera aż 90 przepisów oraz 60 zdjęć – niewątpliwie każdy będzie pod ich wrażeniem…

Jean Bos jako pierwszy w Polsce podjął temat kuchni molekularnej. Wcześniej pracował między innymi jako szef kuchni dla Króla Belgii i Księcia Monaco. Na Korsyce zdobył dla swojej restauracji 2 gwiazdki w katalogu Michelin. Dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji, wielokrotnie wyróżniany np. medalem „Najlepszy kucharz Świata” w 2006 r. W tej chwili prowadzi Akademię Molekularną.

http://kuchniamolekularna.pl

 

 

Rozpisani Azymut PWN IBUK Biblionetka iFormat Księgarnia PWN
Serwis ROZPISANI.PL jest częścią Grupy PWN i należy do Wydawnictwa Naukowego PWN S.A.
Wydawnictwo Naukowe PWN S.A., ul. G. Daimlera 2, 02-460 Warszawa, www.pwn.pl
Spółka zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym Sądu Rejonowego dla m. st. Warszawy, XIII Wydział Gospodarczy, nr KRS 0000067444, kapitał zakładowy: 4 250 606,00 zł
© 2020 Grupa PWN S.A.


1.2.1.1399